Savinjska, Rogaška Slatina

Hotel v centru zdravilišča Rogaška Slatina

4.500.000 €

Hotel 3149 m2 1939 2007-2012

Ključne specifikacije

 • 3896 m2
 • RS- HTSLO
 • Ni potrebna (334. člen EZ-1)
 • Dodatno
  • Balkon
  • Terasa
 • Parkirišče
 • Dvigalo
 • 1939
 • 2007-2012
 • Delno obnovljeno
 • Opremljeno
 • Luksuz
  • Klima
  • Savna
  • Fitnes
  • Bazen
  • Wellness
 • Priključki
  • Elektrika
  • Voda
  • Kanalizacija

Hotel v centru zdravilišča Rogaška Slatina

Edinstvena investicijska priložnost

Atraktiven, delujoč hotel, ki se nahaja na območju svetovno znanega termalnega zdravilišča Rogaška Slatina.

Hotel se nahaja v centru Zdravilišča Rogaška Slatina, 600 metrov je oddaljen  od pivnice in glavnega diagnostičnega medicinskega centra. Hotel se nahaja v historični stavbi, ki je bila zgrajena po načrtih učenca znamenitega slovenskega arhitekta Jozeta Plečnika, ima pravilno geometrijsko obliko in harmonično arhitekturo. Od samega začetka je bila stavba zasnovana in zgrajena kot hotel.

Kompleks  ima dve restavraciji, wellness, pokrit bazen z mineralno vodo, fitnes center in lastno parkirišče za goste. Hotel je dosegel visoko število zadovoljnih gostov na oglasni deski v Tripadvisorju in na Booking.com., danes je priljubljena počitniška destinacija za obiskovalce iz vsega sveta.

Termalna voda. 

Termalno zdravilišče Rogaška Slatina je znano že iz rimskih časov zaradi izjemne zdravilne moči mineralne vode iz naravnih virov, ki se nahajajo na tem rodovitnem območju Slovenije.

Najbolj znani mineralni vir na svetu, ki je izijemno bogat z magnezijem – je vir - magnezijev Donat (Donat Mg). Po vsebini je Donat Mg edinstvena mineralna voda na svetu, ki ima v enem litru raztopljenih več kot 13 g trdih mineralnih snovi, od katerih je najpomembnejši magnezij, ki se ne proizvaja v človeškem telesu. Voda zelo učinkovito vpliva na človeško telo in se uporablja za  zdravljenje in lajšanje kroničnih gastroenteroloških, metabolnih bolezni, osteoporoze, hipertenzije, zdravljenje živčnega in kardiovaskularnega sistema, kroničnega stresa in utrujenosti.

Zgodovina zdravilišča.

Rogaška Slatina - eno izmed najstarejših in največjih zdravilišč v Sloveniji, ki je znano zaradi njegove več kot 400-letne tradicije. Zdravilni učinki vode iz Rogaške Slatine so bili znani še v antiki. V XVI stoletju je zanimanje za učinkovito vodo začelo hitro naraščati. Danes se je uveljavilo prepričanje, da je vrelce odkril hrvaški ban Peter Zrinjski, eden najmogočnejših fevdalcev tedanje Evrope, ki naj bi bil leta 1665 na lovu v okolici Rogaške in ker je imel težave z jetri, so mu kmetje priporočili pitje vode iz vrelca sredi gozda. Zrinjski je čudežno ozdravel in hkrati poskrbel za naraščenje medicinskega turizma. Čez nekaj časa so bile organizirane stalne analize vode in se je počasi začela prodaja mineralnih vod. Monografija «Roitschocrene», ki je bila objavljena leta 1685, je postala najpomembnejši dokaz terapevtske sestave vode. Že leta 1804, je zdravilišče imelo svojega prvega stalnega zdravnika. V zdravilišču Rogaška Slatina so gostili številne predstavnike vladajoče dinastije plemstva in aristokracije, kot tudi druge pomembne ljudi tistega časa. Habsburg, Bonaparte, Hohenzollern, Karađorđević - to so le nekateri izmed znanih imen, ter mnogi drugi pomembni gostje.

Hotel v arhitekturni osnovi ni bil spremenjen, vendar po renovaciji, ki je bila  izvedena v obdobju 2007-2012, zajema izboljšave v številu sob, infrastrukturi hotela in inženirskih inštalacijah, katere izpolnjujejo sodobne zahteve hotela s 4 zvezdicami in zaradi katerih ima potrjen ustrezen certifikat.

Osnovne informacije o hotelu:

Kategorija: ★★★★

Število nadstropij: 5

Število sob: 64

Kvadratura notranjnosti: 3.149 m2

Zemljišče: 3.896 m2

Leto izgradnje: 1939.

Leto adaptacije: 2007.

Parkirni prostor: 2.538 m²

Infrastruktura:

Recepcja - 24 ur, spa - center, savna, jacuzzi, restavracija (280m2), restavracija z teraso (145m2), pokrit bazen, fitnes, konferenčna dvorana. Termalna voda (tudi v objektu). Ekipa strokovnih uslužbencev.

Priljubljenost s strani obiskovalcev in zadovoljstvo gostov

Rogaška-Slatina kaže stalno naraščajočo priljubljenost s strani obiskovalcev, kar je razvidno tako iz letno naraščajočega števila nočitev v regiji, kot tudi iz povečanja zasedenosti hotelov. Statistični podatki o skupnem številu nočitev v regiji za obdobje 2016–2018 so na voljo v brošuri v prilogi (poglej v zavihku Tloris).

Hotel Slovenija je po podatkih glasovanja na Tripadvisor-ju uvrščen med 10 najboljših hotelov v Sloveniji leta 2019 in je vedno visoko ocenjen na booking.com, Trivago in One two trip. Hotel kaže stalno naraščajočo zasedenost in število nočitev na leto. Hotel se po mnenju gostov odlikuje po odzivnosti osebja in kakovosti storitev ter je najbolj optimalen glede na sorazmerje kakovosti in cene. Ocene gostov ter seznam 10 najboljših hotelov v Sloveniji lahko najdete v brošuri v prilogi (poglej v zavihku Tloris).

Lokacija:

Hotel se nahaja na izjemno dobri lokaciji in je zanimiv za obiskovalce iz sosednjih držav, kot so Avstrija, Italija, Hrvaška, Madžarska, pa tudi za obiskovalcev iz vsega sveta.

Rogaška Slatina je zelo znano zdravilišče tudi za goste iz držav nekdanje Sovjetske zveze.

Mednarodno letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je oddaljeno: 115 km.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor je oddaljeno: 42 km.

Mednarodno letališče Zagreb je oddaljeno: 98 km.

Center Ljubljane je oddaljen: 112km.

Avtocesta je oddaljena: 28 km.

Cena:  4.500.000 EUR (cena ne vključuje DDV).  Postopek plačila in/ali odbitka DDV je odvisen od sheme registracije nakupa. Vse podrobnosti lahko dobite po telefonu.

 

Savinjska, Rogaška Slatina

Hotel 3149 m2 1939 2007-2012

4.500.000 €

Morda bi vas zanimalo tudi